BMW Group heeft HAN Automotive een 218d xDrive Gran Tourer geschonken. Verkoopadviseur Sjoerd Rikken (r.) van BMW Ekris Arnhem droeg namens BMW Group de sleutels van de mpv over aan instituutsdirecteur René Tönissen.

Voor de opleiding Automotive Engineering van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen is het belangrijk om te kunnen beschikken over de nieuwste high-end voertuigen. Studenten worden er onder meer opgeleid tot automotive ingenieurs, die goed overweg moeten kunnen met complexe hightech toepassingen. Voor hen is het de uitdaging om bestaande technologieën te testen bij gebruikers en verder te onderzoeken wat er verbeterd kan worden, vooruitlopend op marktontwikkelingen.

Buitenkans

De geschonken BMW beschikt over integrale aandrijving, rij-ondersteuning voor de bestuurder en een direct ingespoten 4-cilinder dieselmotor. René Tönissen spreekt van “een buitenkans om zo’n geavanceerde mpv ter beschikking te mogen krijgen. Zo kunnen onze studenten onderzoeken hoe over de technologie van deze auto is nagedacht.” Studenten van HAN Automotive zullen de 218d xDrive Gran Tourer tegenkomen bij EOBD-practica (European On Board Diagnostics). Een Master-student zal naar aanleiding daarvan een onderzoek starten naar sensoren, datacommunicatie en datalogging.

Architectuur

Overigens stelde Ekris Arnhem nog enkele dagen een BMW i3 ter beschikking aan de studenten. Ook het verkennen van de architectuur en aandrijflijn van deze elektrische auto vormt een belangrijke aanvulling op het onderwijs. “BMW i is immers de tak waar de nieuwste innovaties worden ontwikkeld, die uiteindelijk hun weg vinden naar andere BMW’s”, aldus Rikken.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties