Nederland is verslaafd aan kentekeninformatie. Dankzij populaire apps als Finnik, Qenteken en RDW is er veel informatie over auto’s te vinden. Met de gratis Kenteken Challenge App – voor IOS en Android – wordt een geheel nieuwe weg ingeslagen, namelijk die van games. Daarmee wordt er een spelelement toegevoegd aan de rijke kentekendatabase die Nederland kent.

“Wie het eerst een rode auto spot” of “wie het eerste een Ferrari spot”; ook internationaal gezien is het een populair spel op de achterbank tijdens autoritjes. Met de Kenteken Challenge wordt het mogelijk het spel veel beter te spelen en te toetsen of je wel echt gelijk hebt als het gaat om merk, model, type, motorinhoud, bouwjaar, nieuwprijs en topsnelheid. Hoe beter de spots, des te hoger het aantal punten. Zo krijgen we elke dag, week, maand en jaar de beste autospotter van Nederland in de hall of fame. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen droomgarage vullen met fotospots van auto’s die je echt zou willen hebben. De Kenteken Challenge App is ook te gebruiken als een app om een collectie van gespotte auto’s op te bouwen, inclusief foto’s.

De Kenteken Challenge App is ontwikkeld door Autospelletjes.nl en een initiatief van Thomas Edens, die ooit Nederlands populairste kentekeninformatie-app Finnik heeft gestart. Hij is dus niet onbekend met auto’s en kentekens. “Al van kleins af speelde ik met kenmerken van auto’s, van het herkennen van koplampen tot het zoeken naar bepaalde soort auto’s op een vakantierit. En tot mijn verbazing heeft in al die jaren niemand een poging gedaan om er een online kentekengame van te maken. We beginnen met een basisspel en op basis van gebruikersfeedback gaan we deze uitbreiden”

Over een verdienmodel heeft Edens wel nagedacht, maar de passie voor het bouwen van een goed en vooral leuk spel staat voorop. “Als we eenmaal veel gebruikers hebben of in gesprek raken met een innovatief automotive bedrijf of importeur kijken we wel weer verder aldus Edens.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties