Tesla heeft de afgelopen twee jaar elke dag gemiddeld ruim 1100 reserveringen ontvangen voor diens Cybertruck. Het pick-upsegment is in de VS goed voor de eerste drie posities van de autoverkoopranking. Dat zijn wel aartsconservatieve modellen, het tegenovergestelde van de Cybertruck.

Uit gegevens die Finbold heeft verzameld, blijkt dat het aantal reserveringen voor Cybertrucks in juli 2023 1.943.876 bedroeg. Deze waarde vertegenwoordigt een groei van bijna 80%, wat neerkomt op 859.676 reserveringen, vergeleken met het cijfer van 1.084.200 in mei 2021. Dit komt neer op een gemiddelde van ongeveer 1.102 Cybertruck-reserveringen per dag in de afgelopen twee jaar.

Bovendien liggen deze reserveringen in lijn met Tesla’s leveringspatronen voor zijn andere voertuigmodellen, die consistent zijn gestegen. In 2022 bereikte de fabrikant een belangrijke mijlpaal door voor het eerst de grens van 1 miljoen leveringen te overschrijden, met een totaal van 1.313.851 leveringen. Dit is een groei van 40% ten opzichte van het aantal van 936.172 in 2021. Het laatste aantal reserveringen overtreft dus het aantal Tesla-leveringen in één jaar. Tussen 2019 en 2020 leverde het bedrijf 866.750 voertuigen af.

De Cybertruck met zijn roestvrijstalen koetswerk in de stijl van de DeLorean DMC12 uit begin jaren tachtig is al in 2019 gepresenteerd. De toen geclaimde kogelwerendheid bleek niet geheel uit te komen: het glas sneuvelde voor de ogen van Musk zelf en het publiek. Tesla meldde afgelopen juli het eerste exemplaar te hebben geproduceerd. Dat gebeurde in de Gigafactory in Texas, de staat die zo’n beetje bekend staat om de liefde voor pick-ups. De leveringen starten in de VS naar verwachting eind september, begin oktober.

Over de kansen buiten de VS is vooralsnog veel scepsis. De robuustheid waarmee Musk schermt staat haaks op de veiligheid van inzittenden en andere verkeersdeelnemers. Het rijklare gewicht valt bovendien buiten de kaders van een personenautorijbewijs. Volgens uitlatingen van TüV zouden forse structurele aanpassingen nodig zijn voor een Europese goedkeuring kan worden afgegeven. Ook het VK volgt deze normen overigens, post-Brexit.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties