Een op de zes toekomstige EV-rijders (15,5 procent) overweegt de aanschaf van een auto uit China. Bijna een kwart (23,9 procent) vindt de komst van Chinese auto’s op de Europese markt een goede zaak tegenover een derde (32,9 procent) die dat maar niks vindt.

Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingswebsite ElektrischeAutolease.nl onder duizend Nederlanders. Jeroen Brouha, eigenaar van ElektrischeAutolease.nl: “Uit alle onderzoeken blijkt telkens weer dat de hoge aanschafkosten hét struikelblok zijn voor potentiële EV-rijders.”

Kwaliteit

Bijna 42 procent van de respondenten zegt dan ook te kiezen voor een Chinese auto wanneer die aanzienlijk goedkoper is, mits de kwaliteit op hetzelfde niveau is als dat van gevestigde aanbieders. 34,7 procent is van mening dat Chinese elektrische auto’s qua kwaliteit niet onderdoen voor gevestigde Europese merken; 22,9 procent heeft meer vertrouwen in Europese EV’s.

Bezwaren

27,2 procent heeft in meerdere of mindere mate morele bezwaren tegen het rijden van een elektrische EV uit China, vanwege bijvoorbeeld de mensenrechtensituatie, de mate van milieuvriendelijk produceren, privacy-issues en oneerlijke concurrentie voor Europese bedrijven.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties