Leasys SaS, het autoverhuurbedrijf van Credit Agricole en Stellantis, beraadt zich over een strategie die mogelijk nieuwe overnames in Europa omvat.

Het bedrijf richt zich op “markten waar Leasys niet de leider is”, zegt ceo Rolando D’Arco in een interview met persbureau Bloomberg, waaronder mogelijk Nederland, België, Oostenrijk en Polen. Daarnaast plant de leasingspecialist volgens D’Arco ook autonoom te groeien.

D’Arco zegt verder dat de eerste helft van 2023 “zeer solide” was, met een totale omzetstijging van ongeveer 10 procent. Hij merkt daarbij op dat deze prestaties geleverd werden ondanks een context van hoge rentes, die typisch een bedreiging vormen voor langetermijnverhuur. Leasys rapporteerde vorig jaar een totale omzet van 1,7 miljard euro en ambieert om zijn vloot tegen eind 2026 te doen groeien van de huidige 850.000 naar meer dan 1 miljoen voertuigen.

Nederland

Specifiek voor Nederland ligt de focus volgens algemeen directeur Arjan Schenk op verdere groei. Elektrificatie ziet hij daarbij als een belangrijke driver: “Vanuit Leasys hebben we de duidelijke ambitie om tegen 2026 de helft ‘groene’ contracten te hebben in Europa. In Nederland willen we daarin een voortrekker zijn: zo was meer dan de helft (55 procent) van de auto’s die we tussen januari en september 2023 inschreven volledig of gedeeltelijk elektrisch (plug-in hybride). Daar willen we op voortbouwen”, aldus Schenk.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties