Tijdens de Winterwasweken in januari 2024 zijn er door bij Bovag aangesloten was- en poetsbedrijven in totaal 517.500 kanskaarten aan klanten uitgereikt. In totaal werden zo’n 62.000 van deze vouchers verzilverd, een conversie van 12 procent.

Dat conversiepercentage is hoger dan vorig jaar, terwijl er toen minder bedrijven meededen aan de actie. Overigens werd in januari 2020 nog een conversie bereikt van 13,7 procent (56.827 verzilverde kanskaarten op een totaal van 414.800 uitgereikte kanskaarten).

Winnaars

Autoradam Almere Oost is de carwash waar verhoudingsgewijs de meeste kanskaarten werden verzilverd. De medewerkers hebben hiermee een personeelsuitje ter waarde van 1500 euro verdiend.

Onder de consumenten viel de hoofdprijs bij One2Wash in Zaandam, waar in de derde week van de actie ook de meeste kanskaarten werden verzilverd. Door de unieke QR-code te scannen won Marco van Toledo een cheque van 10.000 euro, te besteden bij een Bovag-bedrijf naar keuze. Op donderdag 22 februari nam hij samen met zijn vrouw de prijs in ontvangst.

Noodzaak

Het is voor de zevende keer dat Bovag de Winterwasweken heeft georganiseerd. In 2021 ging de actie niet door vanwege de toen geldende coronamaatregelen.

Achterliggende gedachte voor de actie is dat autowassen in de winter niet alleen leuk is, maar ook noodzakelijk. Strooizout, pekel en andere viezigheid op de weg kunnen namelijk funest zijn voor de conditie van de auto en het functioneren van camera’s, sensoren en radars ten bate van de verkeersveiligheid. Bovendien is een schone auto beter zichtbaar op de weg.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties