Tesla heeft op zijn bouwterrein in Grünheide bij Berlijn meer ongeoorloofde aggregaten geplaatst dan voorheen bekend was. Autoriteiten ontdekten dit tijdens inspectie van drie eerder zonder vergunning gebouwde tanks. Omdat deelstaat Brandenburg nog geen definitieve milieugoedkeuring gaf, is het bouwproces gestart op basis van vroege goedkeuringen.

De installaties waren tot dusver niet uitdrukkelijk gedekt door een vroegtijdige goedkeuring van de deelstaat Brandenburg. Het Staatsbureau voor Milieuzaken had de installaties onderzocht en vastgesteld dat zij voor de functionele tests konden worden benut. Na afloop van de tests moeten ze weer worden verwijderd.

Zonder vergunning

Begin juli had het Staatsbureau voor Milieuzaken na verdenkingen geconcludeerd dat Tesla verscheidene tanks voor verschillende vloeistoffen had gebouwd. Daarvoor was geen vergunning verkregen.

Oorspronkelijk zou de productie op 1 juli beginnen, Tesla wil nu aan het eind van het jaar beginnen. De vergunningsaanvraag is sindsdien uitgebreid met een batterijfabriek en bezwaren daartegen zijn nog steeds mogelijk. Vanuit milieugroeperingen, die gevaren zien in het project, kunnen die worden verwacht.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties