Met Transauction stelt RDC haar systemen voor autotransporten ook ter beschikking aan partijen die incidenteel een autotransport willen regelen.

René Stolp licht toe: “RCC levert al systemen waarin opdrachten voor autotransporten worden weergegeven. Met Transauction hebben we nu een structuur opgezet buiten die vaste transporten om. Daarmee kunnen we ook een incidentele vraag naar autotransport aanbieden aan de transporteurs die onze systemen gebruiken.”

Veiling

Transauction werkt als een online veiling. Transporteurs kunnen bieden op de opdracht. Om de opdracht te krijgen claimt een transporteur de opdracht bij een bepaalde prijs. Indien gewenst kan een aflevergarantie bedongen worden. Via het platform ontvangt de opdrachtgever een bericht dat zijn opdracht geclaimd is en, na afwikkeling van de opdracht, een elektronische factuur. Eenvoudig, snel en efficiënt. RDC noemt het zelf, naar analogie van de veelgehoorde term Mobility as a Service, Transport as a Service.

Vast bedrag

Transauction is voorlopig gratis. René Stolp: “Het is ook vooral om te kijken of het aanslaat, of er in de branche belangstelling is voor zo’n product. RDC krijgt een vast bedrag per transactie. Betaling geschiedt dus niet op provisiebasis. Wat wij immers niet willen, is ons bemoeien met de onderhandelingen over prijs tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties