Met de start van het nieuwe retailermodel van autofabrikant Stellantis per 4 september 2023 zijn de dealerverenigingen VODN, Faldon en VGPCN een nieuwe vereniging gestart om de belangen te behartigen van alle Stellantis-retailers en erkend reparateurs, Strened geheten, een naam die staat voor Stellantis Retailers Nederland.

Inmiddels heeft Strened overeenstemming bereikt met de VODN om de aandelen van de commerciële werkmaatschappij van de VODN (genaamd HSD) volledig over te nemen. De naam HSD zal gewijzigd worden in HSR (Holding Stellantis Retailers). Het HSR-team onder leiding van Jeffrey Teggelove zal het Strened-bestuur ondersteunen.

HSR zal zich inzetten voor de positie op de zakelijke markt voor alle Stellantis-retailers én Stellantis erkend reparateurs. Daarnaast zal Strened voor alle belangen van de retailers opkomen.

Agentuurmodel

Nederland is een van de eerste landen in Europa, samen met Oostenrijk, België en Luxemburg, waar per 4 september het nieuwe distributiemodel van Stellantis van start is gegaan. De dealer is in dat model niet langer verantwoordelijk voor de verkoop van een nieuwe auto. In het agentuurmodel verkoopt de fabrikant een nieuwe auto rechtstreeks aan de klant. De dealer fungeert slechts als tussenpersoon. De dealer is dan ook niet langer gebonden aan allerlei merkspecifieke eisen die de fabrikant stelt. Het zijn dergelijke zaken die Strened voor zijn leden zal moeten regelen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties