Mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7 procent van de omzet bedragen, kunnen vanaf 21 maart de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. De tegemoetkoming kan met terugwerkende kracht worden aangevraagd en loopt van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

De TEK-vergoeding is bedoeld voor energie-intensieve mkb-bedrijven (in de automotive zijn dat voornamelijk schadeherstelbedrijven) met maximaal 249 medewerkers en hoogstens 50 miljoen euro omzet en/of een balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro.  

Berekening

Het minimale deel dat bedrijven zelf betalen, de zogenoemde drempelprijs, is 1,19 euro per kubieke meter voor gas en 0,35 euro per kWh voor elektriciteit. Voor het berekenen van de subsidie wordt gewerkt met een maximale prijs voor gas (3,19 euro per kubieke meter) en elektriciteit (0,95 euro per kWh). Ondernemers die in aanmerking komen voor de TEK krijgen maximaal 50 procent van het verschil tussen de drempelprijs en de maximumprijs. De vergoeding bedraagt maximaal 160.000 euro.

Na een positief besluit ontvangen ondernemers binnen twee weken een voorschot. Ondernemers dienen uiterlijk 31 mei 2024 een vaststellingsverzoek in waarna de definitieve subsidie wordt bepaald.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties