Wensink Automotive breidt per 1 maart haar schadeherstelactiviteiten uit door de overname van Autoschade Roks in Hoogeveen. Dankzij deze transactie heeft Wensink de beschikking over drie eigen schadeherstelbedrijven.

_Y8Q9326.CR2Autoschade Roks (foto) is ontstaan in 1978 en erkend schadehersteller voor de merken Citroën, Renault, Toyota en Opel. Het bedrijf staat onder leiding van Matthijs (51) en Daniëlle (49) Roks, die per 1 maart stoppen. De tien medewerkers, samen goed voor een omzet van circa anderhalf miljoen euro, gaan mee over naar de nieuwe eigenaar.

Uitbreiding

Laurens Stigter, ceo van Wensink Automotive, zegt dat de overname volgt uit het beleid om de schade-activiteiten verder uit te bouwen. “Naast Groningen en Apeldoorn bevindt Hoogeveen zich op een strategische locatie in ons verzorgingsgebied. Afgelopen zomer hebben we Gerard Hoefakker aangesteld als directeur Schade, om onze activiteiten op dit vlak verder te professionaliseren en uit te breiden.” De ambitie is om de Hoogeveense vestiging te laten groeien naar een omzet van 2,6 miljoen euro, met achttien medewerkers. Net als de Apeldoornse en Groningse vestiging van Wensink Autoschade is die in Hoogeveen aangesloten bij het netwerk van A.A.S. Schadeherstel.

Merk-erkenning

Matthijs Roks zegt nog geen idee te hebben van wat hij en zijn echtgenote na 1 maart gaan doen. “We weten zelfs niet of we in de automotive actief blijven.” Volgens hem was op termijn een zelfstandige positie in de schadesector lastig geworden. “De markt eist steeds meer schaalgrootte en merk-erkenningen. Om dat voor nog meer automerken te kunnen leveren dan we al doen, zul je als klein, zelfstandig schadebedrijf enorm moeten investeren, in opleiding, in apparatuur. Een dealerholding met meerdere merken en vestigingen is beter toegerust om te voldoen aan die voorwaarden. Vandaar de verkoop aan Wensink.” Overigens wijdt netwerksociëteit Automotive Insiders woensdag 7 februari een themamiddag aan merkerkend schadeherstel.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties