Testorganisatie Dekra rapporteert voor het dertiende jaar op rij groei in omzet, winst en het aantal werknemers. Aan die voorspoedige ontwikkelingen leverde de automotive tak een significante bijdrage: iets meer dan de helft van Dekra’s totale omzet kwam in 2016 op het conto van deze business unit.

Met een omzetstijging van 5,8 procent groeide ‘Automotive’ door naar een omzet van anderhalf miljard euro. In totaal leverden de vijf deelterreinen waarop Dekra actief is 2,9 miljard euro omzet op, 6,7 procent meer dan in 2015. Vooral de grote vraag naar veiligheidsdiensten (onder meer digitalisering) gaf het Duitse testconcern een omzetimpuls. Tot de dienstverlening van Dekra behoren onder meer voertuiginspecties en -keuringen en schadeafhandeling. Verder voorziet de organisatie in kennis op het gebied van connectiviteit en telecommunicatie. Zo zijn er grote Dekra-testcentra voor autonoom rijden nabij Dresden en voor connected mobility in Málaga.

Connectiviteit

Om tegemoet te komen aan technologische ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit in de auto-industrie breidt Dekra zijn netwerk van testlabs voor het ‘Internet of Vehicles’ (IoV) gestaag uit. “Momenteel zijn we één van de vijf belangrijkste spelers ter wereld op het gebied van connectiviteit,” zegt ceo Stefan Kölbl. “We ondersteunen fabrikanten met een geïntegreerd pakket aan diensten in elke fase van de productontwikkeling.” In Nederland boekte Dekra vorig jaar een omzet van 111 miljoen euro. Er werken ongeveer negenhonderd mensen. In ons land is Dekra actief op het gebied van Product Testing & Certification, Business Assurance, Material Testing & Inspection en Claims & Expertise. Het hoofdkantoor en één van de grootste testlaboratoria van Europa staan in Arnhem.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties