De retailformule Uw Bandenspecialist van Goodyear Dunlop geeft een ondernemer als Jacques de Gooijer de ondersteuning die hij nodig heeft om als onafhankelijke bandenspecialist kwaliteit te kunnen bieden en zijn werkplaats gevuld te houden.

Het pand van Banden Service Nijkerk, geopend in 2013, draagt nog de kleuren van Point S, dat echter in 2016 van de Nederlandse markt verdween. Voor Jacques de Gooijer is dat ook een bewuste keuze geweest. “We wilden niet te veel aanpassen. Het is wel eens verwarrend, maar het maakt mij niet uit of ik nu een blauwe, een rode of een groene overall aan heb. Veel mensen zien niet eens dat het geen Point S-bedrijf meer is.”

Uw Bandenspecialist

Jacques de Gooijer is nu een jaar met de formule Uw Bandenspecialist van Goodyear Dunlop aan de gang, met name om de leaseklant te kunnen bedienen. “Je kunt het niet allemaal zelf. Gestuurde lease is nog mooier, maar dat gaat allemaal naar Profile, Euromaster of KwikFit. Voor de leaseklanten die we hebben, hebben wij wel het voordeel dat ze hier snel terecht kunnen. Ze hoeven niet weken van tevoren een afspraak te maken. We hebben de banden hier liggen, dus dat gaat allemaal wat makkelijker.”

Merkonafhankelijk

De formule is van Goodyear Dunlop, maar ook andere merken kan De Gooijer zonder problemen leveren. “Het ligt vaak aan de leasemaatschappij. De meeste hebben afspraken met een bepaald merk. Dat is gewoon een kwestie van wie het meeste biedt.” Lees het hele artikel in nummer 11 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 17 november is verschenen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties