Bridgestone heeft in Keulen op de bandenbeurs The Tire Cologne zijn eerste vierseizoenenband geïntroduceerd, de Weather Control A005. De band is vanaf deze maand beschikbaar in de handel.

Met 64 verschillende varianten in de maten 15 tot en met 20 inch kan de fabrikant al bij de introductie meer dan negentig procent van alle personenwagens en suv’s van nieuwe banden voorzien. Aanvullende maatvoeringen volgen in 2019. Op korte termijn komt Bridgestone bovendien met vier maten voor lichte bedrijfswagens. Deze versies zullen ook over de begin 2016 geïntroduceerde Driveguard-techniek beschikken, waarmee automobilisten ook bij bandenpech hun weg kunnen vervolgen.

Bandenlabel

De Weather Control A005 heeft het Europese bandenlabel A voor prestaties op nat wegdek. Afhankelijk van de afmeting heeft de nieuwkomer een B-, respectievelijk C-label voor rolweerstand. Ook is voorzien in het sneeuwvlokjessymbool, ten teken van goede prestaties onder winterse condities. Bij de presentatie stelde de fabrikant dat de vierseizoenenband op het gebied van slijtage gelijkwaardig presteert als de eigen zomerband Turanza T005.  
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties