Het is niet zomaar een flagship store. De toch al gigantische dealervestiging van Mercedes-Benz in Berlijn wordt nu nog eens verdubbeld in omvang, onder andere met een werkplaats van de toekomst, tot een totale oppervlakte van bijna 70.000 vierkante meter.

Welkom bij Mercedes-Welt am Salzufer, de mega flagship store van Mercedes-Benz en smart in Berlijn. De oppervlakte bedraagt nu nog 34.000 vierkante meter, bijna zeven voetbalvelden groot. Alleen de Mercedes-Benz showroom telt al bijna 15.000 vierkante meter, verdeeld over een begane grond en drie verdiepingen. Normaal gesproken kunnen hier zo’n vierhonderd modellen worden getoond. Daarnaast is er een restaurant-koffieshop en een kindercrèche. Bij binnenkomst passeer je eerst de servicebalie voor de werkplaats, de showroom heeft een eigen receptie op de begane grond, maar ook op de verdiepingen worden bezoekers ontvangen en, indien gewenst, naar een van de verkoopmedewerkers doorverwezen.

Werkplaats

Naast deze Mercedes-showroom is er een aparte afdeling voor AMG en een megavestiging van smart. Haaks op de showroom staat een redelijk conventionele werkplaats, met tien toegangsdeuren, waar overigens wel ruimte is voor het onderhouden van auto’s met een brandstofcel. Hoe indrukwekkend ook, wat betreft sales en aftersales is er een grote vernieuwing op komst. Recentelijk startte namelijk een verbouwing annex nieuwbouw ten bedrage van vijftig miljoen euro. Daarna zal de oppervlakte van dit fabriekseigen verkoop- en servicepunt zijn verdubbeld tot bijna 70.000 vierkante meter. Daarmee wordt Mercedes-Welt am Salzufer het grootste dealerbedrijf van Europa. Lees het hele artikel in nummer 5 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 18 mei is verschenen.
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties