Een jaar lang heeft Nick Nijboer het zonder garageformule gedaan, om in juli 2023 de keuze te maken voor CarProf, de meest uitgebreide garageformule van Alliance Automotive Group Benelux.

Partnercontent

De belangrijkste reden om te kiezen voor deze specifieke garageformule was dat Nijboer beslist ook onderhoud aan leaseauto’s wilde doen. “We zijn een modern autobedrijf en we willen met de nieuwste techniek mee kunnen. Als je ook leaseauto’s doet, krijg je ook die nieuwste auto’s binnen. Dat is voor de monteurs ook het leukst.”

Daarnaast is de ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie een belangrijke reden om te zoeken naar een garageformule. “Daar kom ik zelf gewoon niet aan toe.”

CarProf ondersteunt ook op het gebied van marketing en communicatie. Nick Nijboer: “Daar kom ik zelf gewoon niet aan toe.”

Keuze

Als CarProf speelt Nick Nijboer mee in de eredivisie van de autobedrijven in Nederland. “Ik heb ook nog wel een ander concept overwogen, maar daarvoor was in Wesepe geen ruimte. Mijn grossier wist dat ik op zoek was, had dat tegen Harold van Gestel gezegd, de formulemanager van CarProf, en die nam direct contact met mij op. Ik kende hem nog niet, maar dat voelde meteen zo goed dat het daarna vrij snel gegaan is.”

Uiteindelijk is Nijboer blij dat hij voor CarProf heeft gekozen. “Het is enerzijds de meest complete formule, die je toch vrij laat als ondernemer. Bij veel andere concepten ben je toch vooral franchisenemer in plaats van ondernemer. Natuurlijk moet je de afgesproken omzet per monteur halen bij PartsPoint, maar verder laten ze je helemaal vrij. Voor nieuwe auto’s bijvoorbeeld, tot vier jaar, bestel ik het liefst de originele onderdelen. Dat kan dan ook gewoon.”

NAPA

Voor de oudere jaargangen heeft PartsPoint het eigen onderdelenmerk NAPA. Veel ervaring heeft Nijboer er nog niet mee, maar zijn indruk is positief. “Met CarProf is afgesproken dat we voor leaseauto’s NAPA-onderdelen monteren. Dat is voor de leasemaatschappij uiteraard goedkoper dan originele onderdelen en de kwaliteit is gewoon goed. Ook voor particuliere klanten is het een goed alternatief. Ik ben wel gespitst op kwaliteit. Neem zo’n Seat die daar staat. Normaal gesproken zou ik daar Monroe schokdempers op monteren, die overigens ook bij PartsPoint verkrijgbaar zijn, maar de klant wilde graag een goedkoper alternatief, dus zet ik er NAPA onder. Scheelt de helft. Dat doen we uiteraard altijd in overleg met de klant. De klant is gewoon koning.”

Pechhulppas

Een ander sterk punt van CarProf is de pechhulppas, die klanten van pechhulp verzekert wanneer de auto bij het CarProf-bedrijf in onderhoud is. “En het is een stuk goedkoper dan het lidmaatschap van de ANWB. Ook daarvoor verzorgt CarProf de marketing. Zo liggen er flyers van op de tafel waar klanten kunnen wachten. Die pas is een belangrijke klantenbinder, al bieden we de pas niet aan iedere klant aan. De auto moet wel in goede staat zijn en hier in onderhoud. Dat mag je zelf bepalen.”

Garantie

En dan is er nog de 24 maanden garantie die CarProf biedt op onderdelen én reparatie. Nu is Nijboer pas een halfjaar aangesloten bij de formule, dus daar heeft hij nog geen gebruik van hoeven maken. Wat hem wel op het lijf geschreven is, is de belofte dat zijn autobedrijf er is voor alle merken. In de werkplaats staat zelfs een Ferrari. “Ja, er komt hier echt van alles binnen. Een oude Suzuki, maar ook steeds meer elektrische auto’s, steeds meer Tesla’s ook. Daar hebben we ook, net als voor veel andere merken, de originele uitleesapparatuur van en we kunnen ook rechtstreeks bij Tesla onderdelen bestellen. Van de week hadden we nog twee Tesla’s binnen met diverse complexe storingen. Dat houdt het afwisselend. Grote klussen, kleine klussen, we doen alles, van motorrevisie en diagnose stellen tot het repareren van een lekke band.”

Als CarProf-bedrijf ligt de focus van Auto Service Wesepe op de werkplaats. Nick Nijboer: “Er gaat toch een hoop geld in zo’n voorraad zitten. Daarvoor moet het bedrijf eerst goed lopen, dan kunnen we gaandeweg wat meer voorraad gaan inkopen.”

Nijboer is nog niet aangesloten bij het deelconcept NexDrive, dat CarProf speciaal voor onderhoud en reparatie aan elektrische voertuigen heeft ingericht. “Daarvoor krijgen we er nog te weinig binnen, maar als dat echt gaat lopen, dan willen we ons daar zeker bij aansluiten. Twee van de vijf monteurs, inclusief mijzelf, zijn al NEN-gecertificeerd om aan elektrische voertuigen te mogen werken.”

TECH360

Voor technische ondersteuning kan Nijboer terugvallen op de technisch specialisten van TECH360. “Ik was altijd al lid van GMTO, die daarachter zit. Ik ben zelf ook GMTO-diagnosespecialist/hybride en EV-specialist, dus we kunnen al vrij veel zelf. Je wil ook niet te snel aan de telefoon hangen. Dat kost immers ook tijd en je leert toch het meest als je het eerst zelf probeert. Als een monteur vastloopt, kan hij even met ze sparren. Dat werkt wel prettig. Ze kunnen je doorgaans vrij snel helpen, ze staan je correct te woord en je wordt goed geholpen. We hebben laatst ook een technische training gedaan bij TECH360. Dat was ook allemaal goed voor elkaar.”

CarProf Auto Service Wesepe
Na de voltooiing van zijn opleiding tot commercieel bedrijfsleider/ondernemer kleinbedrijf in 2008 werkt Nick Nijboer eerst een halfjaar bij het dealerbedrijf van Pouw in Zwolle, waar hij ook zijn eindstage loopt. Vervolgens werkt hij een jaarlang bij een motorraceteam, waarvoor hij door heel Europa reist. In oktober 2009 gaat Nijboer werken bij een dorpsgarage in Wesepe, “een klein bedrijf met drie bruggen”, waarmee hij in 2011 verhuist naar het huidige pand van Auto Service Wesepe. Als Nijboer in 2021 aan de eigenaar te kennen geeft dat hij als diagnosespecialist voor zichzelf wil beginnen, zegt deze: “Waarom neem je mijn bedrijf niet over? Ik ben 63 en wil er toch binnenkort mee stoppen.” Daar hoeft Nijboer niet lang over na te denken. Sinds juni 2022 is Nick Nijboer eigenaar van het bedrijf, met een gedreven team en een gezonde mix van jong en oud, wat een fijne dynamiek geeft binnen het bedrijf.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties