Garageformule CarProf en Veilig Verkeer Nederland brengen gezamenlijk een doeboek uit dat vanaf 17 juni te verkrijgen bij alle CarProf-garages in Nederland. Het boek brengt vermaak en zorgt ervoor dat ouders hun aandacht op de weg houden, wat de verkeersveiligheid bevordert.

Uit onderzoek blijkt dat automobilisten tot wel 50 procent van hun rijtijd aan afleidende bezigheden besteden. De meest voorkomende afleiding bleek het praten met passagiers te zijn, goed voor ongeveer 15 procent van de totale rijtijd. “Afleiding in het verkeer is een serieuze kwestie die niet mag worden onderschat, zeker nu families de auto weer instappen voor hun zomervakantieavonturen”, zegt Willemijn Pomper, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland.

Win-win

“Het is niet alleen belangrijk dat bestuurders hun aandacht op de weg houden, maar ook dat kinderen zich achterin vermaken zonder de bestuurder te storen. Dit Doeboek is een win-winsituatie: het vermaakt kinderen tijdens een autorit met luisterverhalen en activiteiten over verkeersveiligheid en stimuleert tegelijkertijd veilig rijgedrag wanneer ouders zich kunnen concentreren.”

Ivar Camps, marketingmanager CarProf vult aan: “Ons Doeboek is een perfecte metgezel voor de zomer. Of het nu een exotische bestemming betreft, een kort uitstapje in eigen land, of lekker thuis op de bank.”

Luisterverhalen

Het doeboek wordt gelanceerd als onderdeel van de CarProf Zomercheck-campagne en is gevuld met vijftig pagina’s vermaak en zes bijbehorende luisterverhalen die ingesproken zijn door Noortje Herlaar. “Sinds ik zelf moeder ben realiseer ik me nog meer dat verkeersveiligheid ook jonge kinderen aangaat. Met dit project maken we hen op een speelse wijze bewust van dit thema. Ik ben dan ook trots op mijn bijdrage hieraan.”

De mini podcastserie ‘Onderweg met Sjef’ is op Spotify te beluisteren via de QR-codes in het doeboek en via vvn.nl/luisterverhalen. Met puzzels, spelletjes en tekeningen komen in het doeboek de zes hoofdkarakters uit de luisterverhalen tot leven. Sjef, een knipoog naar de chef werkplaats, introduceert elk verhaal en komt het gehele doeboek terug samen met zijn vriendjes.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties