Recente CBS-cijfers geven aan dat er sinds 2016 weer meer kilometers worden gereden. Uit de cijfers blijkt dat over 2016 ruim 2,2 procent meer autokilometers zijn gemaakt. Met een personenauto werd in 2016 gemiddeld 13.200 kilometer gereden.

De groei van het aantal personenautokilometers in 2016 wordt voor een deel veroorzaakt doordat er meer auto’s waren (1,3 procent). Daarnaast zijn met personenauto’s gemiddeld meer kilometers afgelegd (1,0 procent). Volgens het CBS werden er vorig jaar 118,5 miljard personenautokilometers gereden. Waarvan 25,3 miljard kilometer door zakelijke rijders. Dat is goed nieuws voor autobedrijven (en tankstations). Meer kilometers betekent meer aftersales. In potentie in ieder geval.

Zakelijk

Consumenten reden vorig jaar 1,5 procent meer kilometers. Echter de zakelijke rijders (lease en fleetowners) legden vijf procent meer kilometers af. En die zakelijke markt zoekt steeds vaker het universele autobedrijf op voor het reguliere onderhoud. Niet voor niets zie je dat werkplaatsconcepten, bandenspecialisten en autoserviceketens de zakelijke markt omarmen. Zoals hun dienstenaanbod verbreden om maar een totaal partner voor de lease- en fleetsector te zijn.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties