Vanwege de beperkingen van zijn oude garagesoftware stapte Bart Koudijs van Autobedrijf Koudijs in Lunteren vijf jaar geleden over op Autoflex. Inmiddels is hij een zeer tevreden gebruiker van deze software. Tijdens een gesprek met directeur Pettrie de Bondt van Autoflex wordt hij nog gewezen op mogelijkheden die hij zelf nog niet had ontdekt.

Partnercontent

Bart Koudijs: “We stonden aan de vooravond van een grote verbouwing, waarbij we onze serverruimte wilden gaan inrichten als fotostudio voor onze occasions. Om die reden gingen we op zoek naar garagesoftware in de cloud, die ook toegang biedt vanaf een smartphone, of op een computer op een andere locatie. Bovendien heb je met een cloudversie zelf ook geen werk aan die server, zoals het installeren van virusscanners, het maken van back-ups enzovoorts.”

Pettrie de Bondt: “Autoflex heeft veel geïnvesteerd in programmeurs, nieuwe servers en infrastructuur, zodat we de groei van nieuwe klanten kunnen opvangen. Zodoende kunnen we een dienst aanbieden die altijd draait.”

En als er eens een keer iets niet werkt, wordt dat snel opgelost, zo heeft Bart Koudijs zelf ondervonden: “Op een gegeven moment merkten we dat de kloktijden niet correct werden doorgegeven aan het systeem. Dat is na een telefoontje echt heel snel opgelost.”

Uiteraard zijn er ook voor Autoflex alternatieven. Waarom Koudijs dan toch voor Autoflex heeft gekozen? “Autoflex is een van de weinige partijen die een cloudversie van garagesoftware heeft. En als ik de concurrentie overzie, is Autoflex de meest toegankelijke, overzichtelijke en complete garagesoftware van dit moment.”

Koppelingen

Autoflex heeft in de afgelopen 35 jaar behoorlijk wat ervaring opgedaan; begonnen met Autoflex 9, offline software en sinds 10 jaar met Autoflex 10 die geheel in de cloud draait. En hoewel Autoflex naast de werkplaatsplanning onder meer de digitalisering van de inzet van de leenauto’s mogelijk maakt, klantgegevens beheert, alsook de onderhoudshistorie bijhoudt, kan het systeem niet alles. Zo is er bewust voor gekozen om geen module voor het boekhoudprogramma in het systeem op te nemen. Directeur Pettrie de Bondt: “Wij bieden koppelingen met de top 5 van de boekhoudpakketten, waaronder Exact en SnelStart, vooral omdat veel van onze klanten die programma’s al gebruiken. Dat zijn goede, laagdrempelige programma’s. We zorgen voor een naadloze koppeling met die programma’s.”

Meest recente ontwikkeling daarin is de intensivering van de samenwerking tussen Autoflex en iMotive, specialist in externe marketing, voor een optimale klantencommunicatie. Pettrie de Bondt: “Juist omdat we in elkaars verlengde opereren, is het geweldig om straks onze klanten ook in het voortraject te wijzen op een naadloze CRM-connectie.”

Daarnaast biedt Autoflex onder meer koppelingen met RDW, grossiers, garageformules en andere externe partijen, waaronder WESP. Tijdens het gesprek met Pettrie de Bondt laat Bart Koudijs zich ontvallen dat hij nog wel de koppeling mist met de pechhulppas die hij als CarProf-bedrijf aan zijn klanten kan aanbieden. Pettrie de Bondt: “Dat hadden we dan beter moeten promoten, want die koppeling is er wel degelijk! Bij elke auto waarvoor een pechhulppas is afgegeven, staat een logootje van de pechhulpdienst, AA-Team in het geval van Koudijs. Als je die aanklikt, kun je het contract inzien en zien wanneer het afloopt, zodat je het tijdig kunt verlengen.”

Leaseklanten

Leaserijders kwamen traditioneel vooral bij de dealer en Autoflex richt zich nu eenmaal op de universele garage. Nu die leaseklanten steeds meer richting het universele garagebedrijf worden gestuurd, is ook een koppeling met een leaseformule als LeaseProf wenselijk. Dat merkt ook Autobedrijf Koudijs, dat sinds een paar jaar als CarProf-bedrijf via LeaseProf steeds meer leaseklanten binnenkrijgt. Autoflex biedt al wel een koppeling met ROB-net, al ziet Pettrie de Bondt voor de gebruikers van LeaseProf nog wel mogelijkheden voor verbetering: “In ROB-net moet alles heel precies, met de juiste codes worden ingegeven, waarna je moet wachten op goedkeuring. Daar moeten we toch eens wat op verzinnen, al is het maar om de garagehouder niet met onnodig werk op te zadelen.”

En zo is Autoflex, net als Autobedrijf Koudijs, blijvend in ontwikkeling.

Foto boven: Bart Koudijs: “Autoflex is de meest toegankelijke, overzichtelijke garagesoftware van dit moment, en de meest complete.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties