Arno Mennink is de beste Mitsubishi-monteur van Europa. De Nederlandse technicus en 1e monteur bij merkdealer Nijman in Borculo won vorige week donderdag de Europese Mitsubishi Technician Contest 2017.

De finale vond plaats in het Europese trainingcentrum van MME (Mitsubishi Motors Europe) in Nieuwegein. De 25-jarige Mennink won in maart de nationale competitie. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de Europese finale op 22 juni. Op dit internationale podium gingen twaalf nationale winnaars onderling de strijd aan. Ze moesten aan de bak met vier praktijkopdrachten van een half uur en twee van vijftig minuten, op basis van gesimuleerde storingen. Op de foto wordt Mennink geflankeerd door Keisuke Kishiura, ceo & president Mitsubishi Motors Europe.

Global Service Skills Contest

Dankzij de winst is Mennink verzekerd van deelname aan de Global Service Skills Contest, de mondiale finale volgend jaar in Tokio. Ook bij eerdere afleveringen op Europees niveau waren Nederlandse Mitsubishi-monteurs succesvol: in 2004 de eerste plaats, in 2006 de tweede plaats.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties