Met een feest op een evenementenpark in het Gelderse Zoelen hebben de in Vetos verenigde Toyota-merkspecialisten hun vijftienjarig bestaan gevierd. De organisatie bundelt twintig autobedrijven en verwacht binnen een week het contract met de 21e te kunnen tekenen.

“Na vijftien jaar kun je gerust stellen dat je in Nederland ook als merkspecialist kunt overleven”, zegt coördinator Jur Ooijman namens coördinator ABC-Automotive. “Toen we destijds begonnen zal het merkkanaal ongetwijfeld gedacht hebben dat ons geen lang leven beschoren zou zijn. Het tegendeel is waar gebleken.”

PCA

De twintig leden regelen via Vetos zaken op het gebied van opleiding, nieuwe en gebruikte auto’s, marketing, inkoop, opleiding en acties. Volgens Ooijman lopen er ook serieuze gesprekken met kandidaten voor PCA, de vereniging van merkspecialisten in Peugeot-Citroën/DS. In 2018 bestaat ook deze organisatie vijftien jaar. Het PCA-netwerk omvat momenteel veertig autobedrijven, waarvan vijf in België. Samen maken PCA en Vetos uit van de formule Autoservice Netwerk, die in mei 2016 van start ging. Via deze combinatie worden opdrachten uitgevoerd voor particulieren en voor leasemaatschappijen en fleetowners.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties