In het West-Brabantse Oud Gastel staat het autobedrijf van Jean-Pierre Oomen, beter bekend als Jean-Pierre de bandenexpert. In Vakgarage ASK Oud Gastel is op het gebied van banden dan ook alle expertise aanwezig.

Bij binnenkomst is nog te zien dat het autobedrijf van Jean-Pierre Oomen is voortgekomen uit een automaterialenwinkel. Vooral de grote voorraad velgen valt op. “Show! De mensen kopen op internet”, zegt de eigenaar eerlijk. We spreken hem in het café dat hij zelf heeft ingericht naast de receptie/winkel van zijn bedrijf. “Ik zag dat een keer bij een collega en dat vond ik een goed idee: een wachtruimte waar klanten wat fris kunnen drinken. Als we zin hebben, kunnen we er friet bakken. En als de deuren dicht zijn, is het een verkoopruimte.”

Equipment

Waar het echt interessant wordt, is de werkplaats. Die biedt een grote verscheidenheid aan equipment: twee uitlijnmachines van Hunter, verschillende diagnoseapparatuur, een remmenteststraat, twee Hunter balanceermachines met road force-technologie, 14 werkplekken, 8 hefbruggen, een tyretrimmer, een velgenrichtmachine tot 26 inch, een hogedruk wielwasmachine, een digitale bandenprofielmeter… Het mooiste is wel een draaibank waar velgen tot 32 inch bewerkt kunnen worden, al zegt Jean-Pierre Oomen er zelf over: “Het blijven hulpmiddelen. Als ik het goed doe, helpen ze mij een probleem oplossen. Wij gaan niet voor prijs, wij gaan voor kwaliteit. Dat is onze passie. Daarvoor investeer ik in equipment. Daarvoor ga ik geregeld naar het buitenland om te kijken wat er te koop is.” Lees het hele artikel in nummer 9 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 22 september is verschenen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties