Om bedrijventerrein Nieuw Overvecht minder kwetsbaar te maken voor ondermijnende criminaliteit wil de gemeente Utrecht een vergunningplicht instellen voor de autobranche in dit gebied aan de noordkant van Utrecht, grenzend aan Maarssen.

Dat heeft de gemeente deze week bekendgemaakt. Een aanleiding voor het voornemen is het feit dat het aantal politieregistraties van Nieuw Overvecht over de afgelopen vijf jaar 40 procent hoger ligt dan het gemiddelde van alle Utrechtse bedrijventerreinen. Ook kunnen incidenten op deze locatie gemiddeld drie keer vaker worden gekoppeld aan ondermijning dan bij andere bedrijventerreinen. Vaak kan deze criminaliteit worden gekoppeld aan drugshandel, aldus de gemeente.

Andere gemeenten

De gemeente wil met de vergunningplicht meer zicht krijgen op de autobedrijven die op het bedrijventerrein gevestigd zijn of zich daar willen vestigen. In verschillende andere gemeenten bestaat al zo’n vergunningplicht voor autobedrijven. Zo werd nog in 2020 een dergelijke vergunningsplicht ingesteld in Maassluis, in navolging van Rotterdam en Schiedam. De gemeente Utrecht doet het voorstel nu, omdat eerdere maatregelen om de veiligheid en leefbaarheid op het bedrijventerrein te vergroten niet het gewenste resultaat hebben gehad.

Informatieavonden

Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht meldt dat de gemeente op dinsdag 1 en 8 maart informatieavonden organiseert over de vergunningplicht in het vergadercentrum van de Vechtsebanen. Begin april besluit de burgemeester definitief of de vergunningplicht ingaat.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties