Auto Brink uit Hoogeveen wordt Century

Auto Brink uit Hoogeveen wordt per 1 oktober overgenomen door Century Autogroep en gaat dan verder als Century Hoogeveen. Hierover hebben eigenaren Henk Brink en Erik Meems van Century overeenstemming bereikt.

De huidige Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens Service vestiging van Auto Brink gaat fungeren als service- en verkooppunt voor de merken Volkswagen, Seat, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens. Vorige maand nam Century reeds het Seat- en Škoda-dealerschap in Drenthe over van de Broekhuis Groep.

Veranderingen

Henk Brink, eigenaar van Auto Brink: “Erik en ik kennen elkaar al geruime tijd. De laatste jaren werken we al intensief samen met de verkoop van auto’s. Gezien de veranderingen in de automarkt en het feit dat Century al verkoop- en servicedealer is in het gebied voor diverse merken van Pon, hebben we geconcludeerd dat het slimmer is om deze overname te doen en verder te gaan onder de naam Century Hoogeveen.” Brink en zijn voltallige team blijven werkzaam voor Century. Henk Brink gaat de rol van vestigingsmanager vervullen.

Stroomversnelling

Volgens Erik Meems, directeur/eigenaar Century, heeft de recente overname van het Seat en Škoda-dealerschap in Drenthe de onderhandelingen in een stroomversnelling gebracht. “De overname is een hele mooie, logische uitbreiding. Ze versterkt onze positie in de regio, die we nu volledig kunnen afdekken voor alle Volkswagen groep-merken in zowel Groningen als Drenthe.” Century heeft per 1 oktober in Drenthe verkoop- en servicelocaties in Assen, Emmen en Hoogeveen. Foto: Erik Meems van Century Autogroep en Henk Brink van Auto Brink bekrachtigen de overeenkomst.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †