Beursgang Polestar naderbij

De geruchten over een geplande beursgang van Polestar worden steeds concreter. Via een zogenoemde SPAC-constructie zou het bedrijf een waardering van zo’n twintig miljard dollar krijgen.

Die afkorting SPAC staat voor special purpose acquisition company. Die SPAC haalt geld op via de beurs en fuseert daarna met een ander bedrijf. In dit geval betreft het een beursgenoteerde investeringsmaatschappij van miljardair Alec Gores en bank Guggenheim Partners.

Gelijktijdig met de voltooiing van de voorgestelde bedrijfscombinatie hebben investeerders zich ertoe verbonden voor 250 miljoen dollar effecten van de gecombineerde onderneming te kopen (de “PIPE-investering”). De PIPE-investering van 250 miljoen USD is afkomstig van vooraanstaande institutionele beleggers. Ervan uitgaande dat de openbare aandeelhouders van Gores Guggenheim geen aandelen aflossen, wordt verwacht dat ongeveer 800 miljoen dollar in contanten die momenteel op de trustrekening van Gores Guggenheim staan, samen met de ongeveer 250 miljoen dollar aan opbrengsten van de PIPE-investering (exclusief transactiekosten), zullen worden gebruikt om aanzienlijke investeringen in nieuwe modellen en de uitbreiding van activiteiten en markten te helpen financieren.

De voorgestelde bedrijfscombinatie, die unaniem is goedgekeurd door zowel de Raad van Bestuur van Gores Guggenheim als de Raad van Bestuur van Polestar, zal naar verwachting worden afgesloten in de eerste helft van 2022, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Gores Guggenheim en andere gebruikelijke afsluitvoorwaarden.

Polestar is eigendom van zowel Geely als Geely-dochter Volvo. Voor 2025 verwacht het zo’n 290.000 auto’s op jaarbasis te kunnen verkopen, mede dankzij de komst van drie nieuwe modellen het jaar ervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *