Carteam, ook voor de modernste auto’s

In eerste instantie tevreden met een laagdrempelige garageformule maakten Jos Ewalds en Geert Wijnen een jaar geleden als vijftigste autobedrijf de overstap naar Carteam, met het oog op de steeds complexere auto.

partnercontent

Een van de eisen om Carteam te worden is dan ook dat alle monteurs hun opleidingen bijhouden. In het geval van Carteam, dat wordt ondersteund door LKQ Fource, gebeurt dat via AutoNiveau. Dat geldt ook voor de twee monteurs die bij Ewalds en Wijnen in dienst zijn. Geert Wijnen: “We hebben net, per 1 november, een vierde monteur aangenomen. Hij komt van een autobedrijf uit de buurt, dat ermee is gestopt. De eigenaar was al wat ouder en heeft de laatste jaren niet meer geïnvesteerd in opleidingen, dus er is wel wat ‘achterstallig onderhoud’, maar het is een jongen die graag wil en dat is minstens zo belangrijk. Die kennisachterstand haalt hij, als ik zie hoe gemotiveerd hij is, wel weer in.”

Onderdeel van de huidige ontwikkelingen in autotechniek is de groei van het aantal elektrische auto’s dat aangeboden wordt aan het universele autobedrijf. Jos Ewalds: “We hebben daar alle certificeringen voor. We hebben bijvoorbeeld nu een Tesla op de brug staan die transmissievloeistof lekt. Dat zijn best uitdagende klussen, waarvoor een technische helpdesk als die van AutoNiveau wel prettig is. Ook de mogelijkheden om over the air onderhoud te plegen of diensten te verlenen is een reden om ons aan te sluiten bij een concept. Als individueel bedrijf kom je bij de berijder niet in beeld voor die vorm van onderhoud; als concept wel.”

Voor diagnose van alle merken beschikken Carteam-autobedrijven over de meest moderne diagnoseapparatuur. En dat tegen een prettig uurtarief.

Ook voor de marketing kan Carteam Ewalds & Wijnen op Carteam rekenen. Carteam investeert daar voortdurend in. Denk aan een goed vindbare website of een eigen occasionformule die het occasionbeheer voor de bedrijven vergemakkelijkt.

Jos Ewalds: “Het zijn dingen waar we zelf toch steeds minder tijd voor hebben. Mailings, het benaderen van klanten, berichten plaatsen op Facebook, online boekingen… Ook dat is de toekomst: steeds meer mensen regelen hun zaken met de smartphone, zoals ’s avonds op de bank even een werkplaatsafspraak inplannen. Ook daarin moet je bedrijf toekomstbestendig zijn.”

Leasemarkt

Met Carteam hebben Ewalds en Wijnen bovendien toegang tot de leasemarkt, wat een andere belangrijke overweging was voor de overstap. Jos Ewalds: “Private lease is in opkomst, steeds minder mensen kopen zelf een nieuwe auto. We kunnen nu wel zeggen: ‘We hebben werk genoeg’, maar je moet ook vooruitkijken. Het aanbod lease is nu nog klein, maar die leasemarkt willen we wel zeker gaan bedienen. De Carteam-signing, maar ook de werkkleding in Carteam-kleuren, geeft wel een nette, professionele uitstraling aan het bedrijf, wat je wel moet hebben als je die leasemarkt wilt bedienen. Als je je aansluit bij een concept, moet je dat ook uitdragen. Mensen komen nu nog vooral naar ons toe, om wie wij zijn, Ewalds en Wijnen, maar voor leaseklanten speelt dat niet.”

Gebiedsbescherming

Nu ze zich kunnen profileren als Carteam zijn Ewalds en Wijnen ook verzekerd van een zeker bewerkingsgebied. “Er is niet een keiharde gebiedsbescherming, zoals bij Bosch Car Service, maar als er in de buurt van Maasbree een autobedrijf zich wil aansluiten bij Carteam moet dat eerst in overleg met ons. Om dezelfde reden zijn wij bijvoorbeeld geen lid geworden van Vakgarage, de enige andere formule die we nog wel interessant vonden, maar er zit al een Vakgarage vlakbij, in Baarlo. Vakgarage vond het okee, maar ook Baarlo moest dat goedkeuren en daar waren ze toch bang dat wij in hun vijver gingen vissen.”

Pechhulp

Mocht de klant, ondanks de uitstekende service van Carteam Ewalds & Wijnen, toch met pech langs de weg komen te staan, in Nederland of elders in Europa, dan biedt de Carteam Mobiliteitsservice uitkomst. Geert Wijnen: “Pechhulp bieden we aan voor de klant die dat wil. Het kost de helft van wat het bij ANWB kost, maar uiteraard moet de auto dan wel bij ons in onderhoud zijn.”

Carteam Ewalds & Wijnen
Ze lijken sprekend op elkaar, al zijn ze geen familie. Jos Ewalds en Geert Wijnen kenden elkaar al wel, voordat ze in 2017 besloten gezamenlijk in Maasbree, nabij Venlo, een eigen autobedrijf te beginnen. Aanvankelijk huurden ze het bedrijf. In 2020 werden ze eigenaar van het pand en bouwden het in 2021 naar achteren eens zo groot uit. Jos Ewalds: “Geert en ik doen afwisselend de administratie.
We hebben drie monteurs in de werkplaats. Met zes bruggen heeft iedere monteur altijd een extra brug tot zijn beschikking, wanneer hij ooit met een auto niet verder kan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *