Financiering Delticom tot eind 2021 zeker

De Delticom-Groep is met haar financiers tot een akkoord gekomen over ondersteuning tot en met 2021. Beide kampen hebben een overeenkomst ondertekend, melden Duitse media.

“Nu bevinden we ons in rustiger vaarwater en kunnen we ons consequent gaan richten op de werkelijke doelen binnen ons bedrijf”, zegt Delticom-bestuursvoorzitter Andreas Prüfer. Een ingrijpende herstructurering moet ertoe leiden dat de onderneming afdoende toegerust is voor de toekomst en weer winstgevend wordt. Consequente focus op de kernactiviteiten – bandenverkoop in Europa – moet een zo snel mogelijke terugkeer in de zwarte cijfers mogelijk maken.

Winterbanden

De herstructurering en bijbehorende toelichting zijn volgens het Delticom-management overtuigend geweest voor de banken en kredietverzekeraars. Zelf gaat het bestuur ervan uit dat al in 2020 een positief Ebit te zien zal zijn. De eerder dit najaar aangekondigde afstoting van niet-kernactiviteiten (zoals smeermiddelen en onderdelen) is voor de korte termijn stilgelegd. “We zijn met de herstructurering op de juiste weg. Nu echter is het zaak om het maximale te halen uit onze, wat omzet betreft, belangrijkste tijd van het jaar”, zegt Prüfer. Volgens de topman van Delticom loopt de handel in winterbanden momenteel “verheugend”.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.