Driewielige concepten op IAA

Tijdens de internationale mobiliteitsbeurs IAA Mobility gaat veel aandacht uit naar elektrische voertuigen. Minstens zo opmerkelijk zijn enkele noviteiten op het gebied van driewielers, eveneens elektrisch aangedreven.

Cube bijvoorbeeld introduceert in samenwerking met BMW een driewielige bakfiets, die in diverse uitvoeringen een oplossing biedt voor de stedelijke mobiliteit van de toekomst. Doordat de laadbak in alle situaties horizontaal blijft, wordt het extra gewicht nauwelijks opgemerkt. De elektrische aandrijving op de twee achterwielen wordt aangestuurd door de input van de pedalen. Er zijn opzetstukken beschikbaar voor het vervoeren van bagage en/of kinderen, evenals optionele extra’s voor diverse weersomstandigheden.

“De mobiliteit van de toekomst is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd”, zegt Andreas Foti, directeur van Cube. “Eén van de weinige oplossingen die zich al heeft bewezen, is de elektrische fiets. We willen actief meehelpen nieuwe mobiliteitsoplossingen vorm te geven en toe te passen. Geïnspireerd door het idee van BMW hebben we al onze knowhow in de ontwikkeling van deze bakfiets gestopt. We hebben een ultracompacte, wendbare en veilige fiets gemaakt die door iedereen kan worden gebruikt en leuk is om op te rijden. De elektrische ondersteuning maakt veelzijdig gebruik mogelijk, ook buiten het stedelijk gebied. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de fiets licht en veilig te manoeuvreren is en dankzij de flexibele transportmogelijkheden kan vrijwel alles vervoerd worden.”

Polestar

Binnen het Re:Move-consortium heeft Polestar meegewerkt aan de ontwikkeling van een elektrische transportfiets, eveneens op drie wielen, voor emissievrije stadsdistributie. De transportfiets kan lasten tot 180 kilogram dragen. “De passie en expertise van onze partners toont de kracht van geweldig design”, zegt Thomas Ingenlath, ceo van Polestar. “Het elektrificeren van voertuigen is het begin, niet het einde. Onze ingenieurs hebben bewezen dat dit soort open samenwerkingen innovatie en de verschuiving naar echt duurzame mobiliteit gaat versnellen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3966 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *