Europese vraag naar bestelwagens zakt in

Na vijf achtereenvolgende maanden van groei, voornamelijk als gevolg van een laag referentiepunt als gevolg van de coronapandemie, zijn de registraties van lichte bedrijfswagens in de Europese Unie de afgelopen twee zomermaanden flink gedaald: 15,7 procent in juli en 8,2 procent in augustus.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van koepelorganisatie Acea. In juli lieten de vier grote markten (Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) allemaal een daling zien in de dubbele cijfers vergeleken bij vorig jaar. In augustus was dat niet veel beter.

In Nederland nam het aantal registraties in juli af met 6,0 procent en in augustus met 18,9 procent.

Cumulatief

Over de eerste acht maanden van 2021 is er nog altijd wel een toename van het aantal registraties (+23,6 procent) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Nederland zijn er tot dusver in 2021 19,1 procent meer bestelwagens geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er 48.119 nieuwe busjes op kenteken gezet.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *