Fabrikanten bespreken Green Deal met EU

Ceo’s van Europese autofabrikanten hebben vorige week een ontmoeting gehad met de vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de Europese Green Deal, Frans Timmermans. Volgens fabrikantenkoepel Acea leidde de ontmoeting tot een “constructieve discussie over klimaatverandering en CO2-uitstoot”.

“EU-beleidsmakers en de auto-industrie delen het streven van de Europese Green Deal in 2050 klimaatneutraal te zijn”, aldus Oliver Zipse, voorzitter van Acea en in het dagelijks leven ceo van BMW. “Maar de Green Deal moet zijn naam eer aan doen; we hebben een echte ‘deal’ nodig tussen onze industrie en de EU-regeringen om het overkoepelende doel te bereiken om de CO2-uitstoot van de transportsector te verlagen. Op weg hier naartoe moet elke beschikbare technologie zijn rol spelen.”

“We brengen de vereiste technologie in een zeer hoog tempo op de markt en zijn vastbesloten om meer emissievrije voertuigen te leveren”, aldus Zipse. “Maar we hebben regeringen nodig die de laad- en tankinfrastructuur leveren die nodig is om ze in hetzelfde hoge tempo van stroom te voorzien. We zijn verheugd dat de heer Timmermans inzag dat deze taken intrinsiek met elkaar verbonden zijn”, aldus Zipse.

Toegankelijk

Frans Timmermans: “We moeten zo snel mogelijk naar een bijna emissievrij transport. Het is een enorme uitdaging, maar ik heb er vertrouwen in dat de Europese auto-industrie deze taak aankan. Onze autofabrikanten zijn innovatief en ervaren in het produceren van betaalbare auto’s. Ons beleid zal erop gericht zijn de verschuiving te ondersteunen: strengere emissienormen om het gebruik van schone voertuigen te stimuleren, en investeringen in laadinfrastructuur en batterijproductie om de toch al snelle groei te ondersteunen. Door deze overgang te managen, maken we er een rechtvaardige overgang van. En samen maken we elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk.”

De ontmoeting tussen fabrikanten en Frans Timmermans vond plaats aan de vooravond van een herziening van de CO2-regelgeving voor personen- en bedrijfsvoertuigen én een nieuwe richtlijn voor de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.