Fiat Chrysler en PSA zetten fusie door

De PSA Groep en Fiat Chrysler Automobiles zijn overeengekomen een volledige fusie van beide ondernemingen na te streven op een fiftyfifty basis. Afspraken hieromtrent worden in de komende weken verwacht.

In een persverklaring laten beide autofabrikanten weten ervan overtuigd te zijn dat de fusie een logische stap is voor beide ondernemingen om de uitdagingen op het gebied van toekomstige mobiliteit het hoofd te kunnen bieden.

Nummer 4

Gezamenlijk zijn PSA en FCA goed voor een jaarlijkse output van 8,7 miljoen voertuigen en een gecombineerde omzet van bijna 170 miljard euro. Na de fusie wordt het in grootte de vierde autofabrikant, na Volkswagen, Toyota en Renault-Nissan. De operationele winst bedraagt meer dan 11 miljard euro op basis van de resultaten uit 2018. Door de fusie zou een synergievoordeel behaald kunnen worden van zo’n 3,7 miljard euro. PSA en FCA verwachten dat 80 procent van de synergievoordelen al na vier jaar behaald kunnen worden. De totale, eenmalige kosten daarvoor worden geraamd op 2,8 miljard euro.

Hoofdkantoor

Overigens komt het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming in Nederland. Beursnoteringen zijn gepland voor Parijs, Milaan en New York. Carlos Tavares is de beoogd ceo, in eerste instantie voor een termijn van vijf jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3684 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.