Lennaerts start door met gewijzigde directie

Het eind januari failliet verklaarde Autobedrijf Lennaerts maakt per direct (10 februari) een doorstart. Dat gebeurt met een gewijzigde directie en een licht afgeslankt team, zo is gisteren aan het personeel bekendgemaakt.

Binnen de tweekoppige directie maakt Hans Lennaerts, broer van Bart Lennaerts, plaats voor bedrijfsleider Ralph Smeets van de vestiging Roermond. Ieder van hen is voor vijftig procent eigenaar. Nog onbekend is wat Hans Lennaerts buiten het bedrijf gaat doen. Van de 28 medewerkers van vóór het faillissement blijven er volgens Smeets zo’n 23 over. Op de website meldt de nieuwe directie: ‘Lieve klanten, uw overweldigende steun heeft ons de kracht gegeven om ons mooie bedrijf voort te zetten’.

Profile

Autobedrijf Lennaerts blijft gevestigd in de huidige bedrijfspanden in Venlo (foto Google), Beesel en Roermond. De ongeveer een jaar geleden gestarte Profile-vestiging bij Lennaerts Roermond zal worden stopgezet, wegens “een ontoereikend verdienmodel”, aldus Smeets. Het is de bedoeling om binnen afzienbare tijd een werkplaatsformule toe te voegen aan de dienstverlening. De precieze keuze moet nog worden gemaakt. Het bedrijf wil minder afhankelijk worden van zijn salesactiviteiten en zich sterker met aftersales gaan profileren.

Citroën

Lennaerts is FCA-dealer (Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional en Jeep) maar ziet zich geconfronteerd met een wegzakkende nieuwverkoop. Niettemin is men in onderhandeling met de FCA-importeur over voortzetting van het dealerschap. Eerdere investeringen om het merk Citroën te mogen voeren brachten volgens Smeets niet de gehoopte revenuen, doordat de importeur het dealerschap al na een paar jaar weer opzegde. In mei vorig jaar deed Lennaerts zijn Hyundai-activiteiten over aan Hekkert Autogroep.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *