‘Nederlander Bram Schot gaat Audi leiden’

De Nederlander Bram Schot is benoemd tot interim-chef van Audi. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt op grond van bronnen binnen Audi.

bram-schotTopman Rupert Stadler werd op 18 juni gearresteerd in verband met het dieselschandaal bij moederconcern Volkswagen. Volgens het Handelsblatt bestond het gevaar dat Stadler bewijzen zou doen verdwijnen die met het schandaal verband houden. De arrestatie maakte het noodzakelijk om een vervanger voor hem aan te stellen. Dat de keuze daarbij op Schot is gevallen, is volgens de bronnen bij Audi een logische. Schot trad in in september 2017 als marketingdirecteur toe tot de raad van bestuur van Audi.

Daimler

Bram Schot begon in 1987 in de autobranche in de bedrijfswagensector van Mercedes-Benz Nederland. Hij werd landenmanager voor Daimler-Chrysler in Nederland en later in Italië. In 2011 maakte Schot de overstap van Daimler naar Volkswagen. Daar was hij vijf jaar lang verkoopleider van de afdeling bedrijfswagens.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters