Nieuwe vakbeurs ‘Bestelauto Expo 2017’

De bestelauto krijgt een eigen event in Nederland. Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten de eerste editie van Bestelauto Expo plaats. De beurs sluit aan bij de sterke verkoopgroei binnen dit segment.

Het event informeert zzp-ers, mkb-ers, fleetowners en automotive-managers over alle aspecten van de bedrijfswagen: van aanschaf tot inruil, inrichting en inbouw, belettering, lease en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen.

Dieptepunt

De markt voor lichte bedrijfswagens is de voorbije jaren uit het dal gekropen. Bedrijfswagens tot 3.500 kilo GVW werden voorheen relatief weinig verkocht, met 2013 als dieptepunt. “Met het aantrekken van de economie zit de verkoop nu sterk in de lift. In 2016 zijn er meer dan 70.000 stuks verkocht”, zegt beursorganisator Patrick van Tilburg, directeur van ExpoMotion. “Met name zzp-ers en fleetowners kopen momenteel meer nieuwe bestelauto’s. Met hun vraag ontstaat een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal.”

Handel drijven

Op de beursvloer vinden workshops plaats die bezoekers en standhouders informeren over de laatste stand van techniek en wetgeving. Verder is Bestelauto Expo 2017 een verkoopbeurs. De verwachting is dat verschillende importeurs en dealerorganisaties met scherpe beursaanbiedingen komen. Om de handel te faciliteren, verzorgt een remarketingbedrijf alle inruil-taxaties op basis van een gegarandeerd bod. Hiermee kunnen alle ondernemers die aan een nieuwe bedrijfswagen toe zijn, direct zaken doen bij alle aanwezige autoverkopers op dit vakevenement.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †