Drie finalisten Autobedrijf van het Jaar

Auto Olijnsma uit het Friese Gytsjerk, Dorpsgarage Elshof uit Eerbeek en Garage Schel uit Angerlo zijn de drie finalisten voor de verkiezing van Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, op 28 juni 2022.

In december werden tien autobedrijven genomineerd voor de finale. Uit deze tien zijn de drie bovengenoemde autobedrijven geselecteerd door de vakjury, onder leiding van ANWB-directeur Ferry Smith. Dat gebeurde op basis van onder andere klantbeoordelingen, een schouwing door Vibber en bezoeken van mystery shoppers. Binnenkort gaan de ondernemers over hun bedrijf, aanpak en filosofie ook persoonlijk in gesprek met de jury, die voorts bestaat uit Bertus de Vries van Bovemij, Betsie Brink van OOMT, Remco de Vette van Vibber en Paul de Vries van DCDW.

Finalisten

Auto Olijnsma is aangesloten bij Bosch Car Service. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de oprichting als dorpssmederij in 1869. Na de Tweede Wereldoorlog werd begonnen met het onderhoud en de verkoop van vrachtwagens, waarna in de loop der jaren de focus op personenauto’s werd verlegd. Sinds 2018 huist Olijnsma in een nieuw pand in Gytsjerk.

Garage Schel startte in 1932 in Angerlo eveneens als smederij. Vanuit die activiteit volgde de nadruk op onderhoudswerkzaamheden. In 2007 betrok het bedrijf een nieuw pand. De activiteiten omvatten sindsdien ook schadeherstel, autoverhuur en onderhoud van caravans en campers, evenals een tankstation en een autowasbedrijf. Schel is als PCA Merkspecialist gespecialiseerd in Peugeot en Citroën.

Dorpsgarage Elshof bestaat pas sinds 2009 en heeft naast de locatie in Eerbeek ook vestigingen in Brummen en Voorst. Het bedrijf focust zich op onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en biedt in samenwerking met auto.nl ook nieuwe auto’s aan, maar heeft geen occasionvoorraad. Op de vestiging in Brummen worden personenauto’s en bedrijfswagens verhuurd onder de vlag van Autohopper.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.