Occasionverkoop dendert door in september

Uit de aard der zaak heeft de occasionverkoop geen last van de invoering van de WLTP-testcyclus en dus dendert de verkoop van tweedehands personenauto’s door het autobedrijf aan consumenten door: +7,3 procent in de afgelopen maand september vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste drie kwartalen van 2018 is de plus ten opzichte van vorig jaar zelfs 8,8 procent. Een en ander blijkt uit de recente cijfers van voertuiginformatiedienst VWE.

C-to-C

De verkoop van tweedehands personenauto’s tussen consumenten onderling neemt wat af en wel met 2,8 procent in september tegenover dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste drie kwartalen van 2018 bedraagt de verkoop tussen consumenten onderling 530.029 stuks. Dat is nog wel 2,1 procent meer dan in 2017.

Merken

Populairste merken in de occasionhandel vormen het bekende rijtje: Volkswagen, Peugeot, Opel, Renault, Ford. Aardig is het om te kijken naar de populariteit van Tesla op de occasionmarkt. Het autobedrijf verkocht er in de eerste drie kwartalen van 2018 al 358 van aan de particulier. In dezelfde periode in 2017 waren dat er nog maar 215. Dat betekent voor dit jaar een plus van 66,5 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters