Ook recyclingbijdrage voor importauto’s

Met ingang van 30 april 2021 wordt ook een recyclingbijdrage geheven op auto’s die uit het buitenland geïmporteerd worden en waarvoor een Nederlands kenteken wordt aangevraagd.

Dat maakt ARN bekend, in Nederland verantwoordelijk voor de inzameling en het verwerken van autowrakken. De recyclingbijdrage geldt al voor nieuwe auto’s die in Nederland verkocht worden, maar met ingang van 30 april 2021 dus ook voor auto’s die worden geïmporteerd uit het buitenland, zowel nieuwe als gebruikte, ongeacht of ze door een particulier of een garagebedrijf worden ingevoerd. De recyclingbijdrage bedraagt 30 euro per auto.

Recycling

Dankzij de recyclingbijdrage kan ARN samen met zo’n driehonderd recyclingpartners door heel Nederland auto’s verantwoord en hoogwaardig recyclen. De laatste jaren werden ruim 200.000 afgedankte auto’s duurzaam gerecycled, waarbij vrijwel alle materialen zijn hergebruikt. In totaal is dat elk jaar zo’n 187 miljoen kilogram aan materialen. Onlangs maakte ARN bekend dat in 2020 98,3 procent van het gewicht van alle afgedankte auto’s is gerecycled.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.