Opel definitief naar PSA

De Europese Commissie heeft zijn toestemming verleend aan PSA om de overname van Opel en haar Britse zus Vauxhall af te ronden. Daarmee kan General Motors een kleine 2,2 miljard euro in de kassa tegemoet zien.

Als de inlijving van Opel een feit is, ontstaat er een concern dat – exclusief eventuele saneringen – 50.000 werknemers telt en in de portfolio de automerken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall heeft. Daarnaast is PSA eigenaar van de webshop Misterauto, het consumentenplatform Autobutler en een ‘nieuwe’ leasedochter die deels online actief is.

Ontwikkelingen

Verder is er nog het universele werkplaatsconcept Eurorepar, dat momenteel in heel Europa opnieuw op de kaart wordt gezet, en wordt middels de nieuwe tak Distrigo, in ons land actief als PSA Retail, de onderdelendistributie heringericht. Ook hiervan zal het niet lang meer duren of de Opel-dealerorganisaties in Europa zullen daar mee worden geconfronteerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters