Opel in 2028 volledig elektrisch

Stellantis zal de komende vijf jaar ruim 30 miljard euro investeren in zijn EV-strategie. Carlos Tavares, ceo van Stellantis benadrukte dat gisteren in een online presentatie aan investeerders en de pers.

In 2030 verwacht hij dat 70 procent van de verkopen van Stellantis in het zogenoemde LEV-segment (light electric vehicles) zullen worden gerealiseerd. Dat geldt niet voor Opel, dat in 2028 alleen nog maar volledig elektrische voertuigen (BEV’s) zal produceren en uitleveren. Daarmee is Opel het zoveelste merk dat de verbrandingsmotor in de ban doet.

Daarnaast kiest Stellantis ervoor om Opel in China te gaan introduceren, direct als BEV. Fiat zal als eerste merk binnen Stellantis in 2024-2025 enkele modellen met een brandstofcel gaan produceren en kiest daarmee naast de batterij ook voor waterstof. Overigens zal de Opel Vivaro, de bestelwagen uit het gamma, ook leverbaar worden met een brandstofcel.

Aftersales

De aftersales zal voor de 14 merken uit de Stellantis portfolio ‘eenvoudiger’ worden. Er zijn namelijk maar vier BEV-platformen ontwikkeld, met een actieradius variërend van 500 tot 800 kilometer, waarvan twee voor personenauto’s uit de volumesegmenten.

Voor de platformen komen er daarnaast slechts drie varianten elektromotoren. Veel functionaliteiten krijgen de mogelijkheid om over the air te worden geüpdatet, dan wel geactiveerd. Veel zal in eigen huis worden ontwikkeld, want Tavares kondigede de komst van een eigen softwaredivisie aan, waarover in de loop van dit jaar nader zal worden gecommuniceerd. De groep zal enkele miljarden investeren in vijf eigen batterijfabrieken, twee in de VS en drie in Europa (Duitsland, Frankrijk en Italië).

Op de foto de Opel Grandland Hybride, straks alleen nog volledig elektrisch verkrijgbaar.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1662 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *