Renault zoekt géén autoverkopertype

Op zoek naar nieuwe medewerkers belegt Renault op woensdag 25 april in Hoofddorp het Recruitment Event. Met als doel géén autoverkopers te bereiken maar “andere typen”, meldt de importeur.

Het moeten mensen zijn met een ‘Passion for Life’, die veranderingen in de (auto)wereld niet uit de weg gaan maar omarmen. Renault zegt de autoverkoper te gebruiken “als kapstok” om ook andere typen medewerkers te zoeken voor de Nederlandse dealerorganisatie.

Workshops

Het wervingsevenement is informeel en daagt kandidaten uit om hun energie, ideeën en creativiteit te tonen aan de hand van workshops en activiteiten. Zo krijgen de recruiters inzicht in de kwaliteiten van de deelnemers. Omgekeerd ontdekken de deelnemers of ‘Passion for Life’ bij hen past.  Nicolien van Duinen, directeur HR Renault Nederland: “Om klanten tevreden te stellen en fan te maken van het merk, heb je gepassioneerde, betrokken medewerkers nodig. Wij hebben Passion for people.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †