Stern en Hedin schorten fusiegesprekken op

De fusiebesprekingen tussen Stern Groep en het Zweedse Hedin Automotive zijn vanwege de coronacrisis voor onbepaalde tijd stopgezet. Beide ceo’s hebben afgelopen weekend besloten zich de komende periode te concentreren op de eigen ondernemingen.

“Het al in een vergevorderd stadium verkerende fusieproces wordt opgeschort totdat de invloed van de coronacrisis is uitgewerkt”, meldt Stern. Het Nederlandse mobiliteitsconcern is ervan overtuigd “in een goede positie te verkeren deze crisis het hoofd te kunnen bieden, omdat al geruime tijd is gewerkt aan het verstevigen, flexibiliseren en moderniseren van de onderneming.” Door een aantal desinvesteringen tegen forse boekwinsten in 2019 zou sprake zijn van een sterke balans en liquiditeitspositie Zo besloot Stern vorig jaar tot een investeringsstop, verlaging van de voorraden en diverse verdere kostenbesparingen.

Complementair

Het beursgenoteerde Stern kondigde op 30 januari de fusiegesprekken met Hedin Automotive aan. De combinatie zou sterk complementair zijn op geografisch gebied en de gevoerde automerken. Daarnaast dachten beide partijen samen een leidende rol te kunnen spelen in de verwachte verdere consolidatie van automotive retailers in de eurozone. Stern is al geruime tijd bezig zijn activiteiten te herschikken. Zo verkocht het ruim een jaar geleden zijn leasetak, goed voor een vloot van dertienduizend voertuigen, aan ALD Automotive.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.