Stern verkocht aan Hedin

De beursgenoteerde Stern Groep heeft aangekondigd overeenstemming te hebben bereikt met de Hedin Mobility Group over de verkoop van alle aandelen in Stern Facilitair. De koopovereenkomst is op 10 januari 2022 getekend en werd nabeurs bekendgemaakt.

De begin december al aangekondigde transactie betreft alle bedrijfsactiva van de kernactiviteiten van Stern, die bestaan uit de dealeractiviteiten, de schadeherstelactiviteiten, de autoverhuuractiviteiten en holdingactiviteiten, maar exclusief de certificaten van aandelen die Stern in Bovemij bezit.

103 miljoen

De totale waarde van de transactie bedraagt circa 103 miljoen euro. Hedin betaalt Stern een contante vergoeding van 83 miljoen euro, waardoor Stern een dividend kan uitkeren van 14,50 euro per aandeel. Directievoorzitter van Stern, Henk van der Kwast: “Wij geloven dat met Hedin een hele goede partner voor Stern is gevonden. Stern is een solide bedrijf met al jaren een waardevolle positie in de Nederlandse markt, maar we zien ook dat de autodistributie in hoog tempo over de landsgrenzen heen gaat. Op eigen kracht onze organisatie uitbouwen tot een pan-Europese groep vergt veel tijd en geld en is niet zonder risico’s omdat de komende tijd zich veel veranderingen gaan voordoen in de verhoudingen binnen onze branche. Daarom sluiten we ons aan bij een sterke speler die al pan-Europees opereert en verstevigen daarmee ook we onze positie in Nederland.”

Synergie

Namens Hedin laat ceo Anders Hedin weten: “Samen zullen Stern en Hedin commerciële synergiën bereiken en zetten we een volgende stap in het creëren van een pan-Europese mobiliteitsaanbieder, met Stern als Nederlandse hub. Hedin groeit qua omvang uit tot de zevende dealergroep in Europa. De automotive sector is in verandering en autofabrikanten en andere business partners zoeken naar professionele partijen die bijdragen aan een betere klantervaring en -loyaliteit. We kijken er naar uit om samen met het team van Stern dit doel te bereiken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *