Tesla wil retailvestigingen sluiten

Tesla werkt aan een nieuw of beter gezegd hedendaags retailmodel: een auto uitsluitend online bestellen via het Tesla-platform.

De fabrikant overweegt een groot deel van de wereldwijd 378 eigen vestigingen te sluiten en alleen een aantal flagshipstores in grote stadscentra te behouden. Het nieuwe retailmodel moet bijdragen aan lagere verkoopkosten, zeker nu de Model 3 mikt op klanten met een modaal inkomen. In ons land heeft Tesla acht vestigingen. Waarschijnlijk passen alleen Amsterdam en Den Haag, misschien ook Eindhoven in de gewijzigde opzet.

Proefrit

Tesla zet verder een streep door de mogelijkheid om een proefrit te maken. In plaats daarvan mag de koper de wagen binnen zeven dagen retourneren als deze niet bevalt. Hij of zij krijgt dan de volledig betaalde koopsom terug. Dan mag er overigens maximaal 1.600 kilometer op de teller staan. Wat betreft het ‘nieuwe’ vestigingsbeleid, wil Tesla alleen een aantal flagshipstores in grote stadscentra behouden. Onduidelijk is nog hoe het zit met de beschikbaarheid van service. Tesla stelt te werken aan een mobiele serviceverlening, maar dat ook hier en daar servicecentra beschikbaar blijven.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen