Vetos viert vijftienjarig bestaan

Met een feest op een evenementenpark in het Gelderse Zoelen hebben de in Vetos verenigde Toyota-merkspecialisten hun vijftienjarig bestaan gevierd. De organisatie bundelt twintig autobedrijven en verwacht binnen een week het contract met de 21e te kunnen tekenen.

“Na vijftien jaar kun je gerust stellen dat je in Nederland ook als merkspecialist kunt overleven”, zegt coördinator Jur Ooijman namens coördinator ABC-Automotive. “Toen we destijds begonnen zal het merkkanaal ongetwijfeld gedacht hebben dat ons geen lang leven beschoren zou zijn. Het tegendeel is waar gebleken.”

PCA

De twintig leden regelen via Vetos zaken op het gebied van opleiding, nieuwe en gebruikte auto’s, marketing, inkoop, opleiding en acties. Volgens Ooijman lopen er ook serieuze gesprekken met kandidaten voor PCA, de vereniging van merkspecialisten in Peugeot-Citroën/DS. In 2018 bestaat ook deze organisatie vijftien jaar. Het PCA-netwerk omvat momenteel veertig autobedrijven, waarvan vijf in België. Samen maken PCA en Vetos uit van de formule Autoservice Netwerk, die in mei 2016 van start ging. Via deze combinatie worden opdrachten uitgevoerd voor particulieren en voor leasemaatschappijen en fleetowners.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †