Volkswagen versnelt transitie naar elektrisch

Geen vijftig, maar zeventig nieuwe elektrische modellen in de komende tien jaar. Dat is de belofte die de Volkswagen Groep deed tijdens de jaarlijkse mediaconferentie in Wolfsburg.

Als gevolg van deze versnelling in de elektrificatie van het modellengamma zal het aantal elektrische auto’s dat Volkswagen in de komende tien jaar zal bouwen toenemen van 15 tot 22 miljoen stuks. Uiteindelijk wil Volkswagen in 2050 geheel CO2-neutraal opereren in alle activiteiten.

Elektrificatie

Voor 2025 wil Volkswagen de CO2-voetafdruk van het wagenpark met 30 procent verkleinen gedurende de gehele levenscyclus van zijn auto’s in vergelijking tot 2015. Met de versnelde elektrificatie is een investering gemoeid van meer dan 30 miljard tot aan 2023. In 2030 zou het aandeel van elektrische auto’s in het totale wagenpark van de groep minstens 40 procent moeten bedragen. Eerder sprak Herbert Diess zich al uit tegen het al te snel willen terugbrengen van de CO2-uitstoot in Europa. Die zou met name de Duitse auto-industrie de nek om kunnen draaien. Nu lijkt er voor Volkswagen toch meer mogelijk dan Diess aanvankelijk dacht.

Jaarcijfers

Bij de conferentie werden tevens de jaarcijfers over 2018 bekendgemaakt. Het bleek een succesvol jaar voor Volkswagen. De omzet van de gehele groep nam met 6,8 procent tot tot 84,6 miljard euro. De winst kwam uit op 3,2 miljard euro. Voor 2019 verwacht Volkswagen een groei van de omzet van 5 procent. Wat betreft de operationele winst voorspelt Volkswagen een winstmarge van 6,5 tot 7,5 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3055 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters