Wit blijft marktleider in kleurrapport Axalta

Met grote voorsprong op zwart en zilver/grijs blijft wit wereldwijd bij consumenten de populairste kleur van nieuwe auto’s. Dat leert het vandaag uitgebrachte rapport van Axalta, de 66e editie.

In de jongste versie van het Global Automotive 2018 Color Popularity Report geeft 38 procent de voorkeur aan wit. Dat is ruim het dubbele van zwart (38 procent) en meer dan drie keer zo veel als zilver en grijs (beide op mondiaal niveau goed voor 12 procent).

Blauw

In Europa (foto) wint grijs terrein (2 procent). Daarmee rukt het op naar de tweede plaats, ten koste van zwart (22 om 21 procent). Wit gaat aan kop met 25 procent en wordt ook populairder in het segment van luxe SUV’s. Blauw is in Europa na de neutrale tinten de meest geliefde kleur; wereldwijd schopt blauw het alleen op ons continent tot dubbele cijfers (tien procent). Rood komt tot zes procent, groen en geel scoren ieder minder dan een procent.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †