Axalta Refinish heeft de installatie van de eerste Axalta Irus Mix-mengmachines in Nederland afgerond. De machine werd eind 2023 in Nederland gelanceerd. De eerste machines zijn geplaatst bij vestigingen van Schadenet Van As en A.A.S Autoschade Venray.

Namens Axalta zegt Gilles Navez, directeur strategic accounts: “Axalta Irus Mix is een baanbrekende technologie waar drie jaar aan gewerkt is en we zijn trots dat wij nu de eerste installaties bij A.A.S. Schadeherstel en Schadenet B.V. hebben kunnen voltooien. Toen Axalta Irus Mix werd ontworpen, was het ons doel om een snelle, volledig geautomatiseerde, handsfree, uiterst nauwkeurige mengmachine te ontwikkelen en te bouwen. Ik ben zo blij dat we deze machines nu daadwerkelijk installeren daar waar het voor bedoeld is.”

Rust

Andries de Vries, eigenaar Schadenet Van As: “Omdat de Irus Mix veel handelingen van de spuiters overneemt wordt er meer rust ervaren onder de spuiters, wat zorgt voor betere spuitresultaten. Ook wordt de verwerkingscapaciteit gemaximaliseerd, de productiecapaciteit verhoogd en kunnen interne processen worden aangepast. Wij zijn enorm verheugd dat de eerste van onze vestigingen hier inmiddels de vruchten al van kunnen plukken. Deze innovatieve technologie sluit ook volledig aan bij onze duurzame initiatieven en wij kijken uit naar de volgende installaties.”

Efficiënter

Frank Hendrix, eigenaar A.A.S. Autoschade Venray: “Wij zijn zeer trots dat wij deze technologie als een van de eerste in Nederland op de werkvloer hebben kunnen introduceren. Er wordt efficiënter gewerkt met de Irus Mix en wij merken dat de productiviteit al omhooggegaan is omdat het spuitproces continue kan doorgaan. Het flessensysteem is precies en zuinig en de machine werkt ook met kleine hoeveelheden lak heel nauwkeurig. Een prachtige duurzame innovatie die wij absoluut omarmen bij A.A.S. Autoschade Venray”, aldus Hendrix.

Op de foto Andries de Vries (rechts), directeur Van As Autoschade, naast Aldison Strickx, chef spuiterij.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties