15 procent winst AkzoNobel in 2020

Ondanks de coronacrisis is verfconcern AkzoNobel erin geslaagd zijn zelf gestelde doel voor 2020 te verwezenlijken: een 15 procent rendement op verkopen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 963 miljoen euro, de omzet steeg in 2020 met 8 procent tot 8,5 miljard euro.

Ceo Thierry Vanlancker: “We bleven voor onze klanten zorgen en alle medewerkers van AkzoNobel verdienen alle lof voor hun passie en inzet, vooral in dit zeer uitdagende jaar. We hebben nu twee kwartalen op rij organische groei gerealiseerd en overnames aangekondigd van onder meer Titan Paints in Spanje en New Nautical Coatings in de Verenigde Staten. Onze systemen en processen hebben een transformatie ondergaan en we hebben ons toonaangevende innovatie-ecosysteem Paint the Future uitgebreid. We hebben tevens de implementatie van onze duurzaamheidsaanpak People. Planet. Paint. versneld en zijn in belangrijke benchmarks uitgeroepen tot de leider in de verf- en coatingsindustrie.”

Transformatie

De resultaten zijn een aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg. AkzoNobel heeft zich de afgelopen geheroriënteerd op zijn corebusiness, verf. De farmacie- en chemieactiviteiten die AkzoNobel in de loop der jaren erbij is gaan doen, zijn gaandeweg allemaal afgestoten, teneinde op wereldniveau in verf in de top 3 mee te kunnen draaien. Thierry Vanlancker: “Wat echt opwindend is, is dat we letterlijk pas halverwege onze transformatie zijn om onze positie als de referentie in de verf- en coatingsindustrie terug te winnen. Onze nieuwe grow & deliver-strategie vormt het tweede deel van onze reis die in 2017 van start ging, om de winst van AkzoNobel te verdubbelen.”

Lees ook het interview dat Aftersales Magazine eind 2020 had met Gerhard Aalbers, ter gelegenheid van zijn veertigjarig jubileum bij AkzoNobel.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2466 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *