Autoglaz:certificaat Focwa branchenorm

Autoglaz Breda en Autoglaz Haarlemmermeer zijn als eerste bedrijven geslaagd voor de audit van Focwa-ruitschadeherstel. Ook hanteren ze vanaf nu de MVO-module die Focwa aanbiedt.

De meer dan driehonderd ruitherstelbedrijven die lid zijn van Focwa dienen zich voor 1 juni 2020 te certificeren voor de branchenorm. De nieuwe normering beoogt de kwaliteit van het specialisme te borgen. “Het is mooi dat deze bedrijven de koppositie pakken bij de branchebrede certificering voor ruitschadeherstel”, reageert Focwa-directeur Femke Teeling.

Johan Heck van Autoglaz Breda nam het bijbehorende certificaat in ontvangst. “Deze certificering behaal je door hard te werken. Overal moet het kloppen: in de werkplaats en op kantoor. Onze andere Autoglaz-vestigingen volgen snel.” Ook Bob Warmerdam van Autoglaz Haarlemmermeer is blij met het nieuwe keurmerk: “Dit is toch wat je als ruitschadehersteller wil hebben.”

MVO

Gelijktijdig met de certificering voor de branchenormering autoruitherstel, toonden Autoglaz Breda en Autoglaz Haarlemmermeer ook aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wezenlijk deel uitmaakt van hun bedrijfsvoering. Focwa ontwikkelde reeds een MVO-alternatief voor ruitherstelbedrijven en autoschadeherstelbedrijven. Op korte termijn zal de tool ook voor caravan- en camperservicebedrijven beschikbaar zijn.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *