Autoverzekering 20 procent duurder dan 2015

Auto-eigenaren betalen dit jaar gemiddeld twintig procent meer voor hun autoverzekering dan vier jaar geleden – en acht procent meer dan in 2018. Maastricht blijft koploper in het rijtje steden waar de jaarpremies het hardst stegen, meldt vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

autopremiesDe Limburgse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Den Haag (+ 39 procent) en Den Bosch (+35 procent) als duurste steden. “Georganiseerde autodiefstallen in Maastricht kosten verzekeraars al jaren veel geld waardoor de premie ieder jaar stijgt. Zelfs nu het aantal diefstallen daalt, blijft de hoge premie nodig om de vergoedingen te kunnen betalen”, zegt Frederik van der Veen, ceo van Autoverzekering.nl.

Jonge bestuurders

Den Haag, Utrecht en Den Bosch blijken de duurste steden voor jonge bestuurders. Ook hier zijn verschillende factoren van invloed. Zo rijden in Den Haag na Amsterdam de meeste auto’s. Daardoor is de kans op verkeersongelukken groter, terwijl het in Leeuwarden een stuk rustiger op de weg is. Ook worden jongeren door verzekeraars gezien als een risicogroep, wat leidt tot hogere premies in het algemeen. “De verschillen per stad zijn aanzienlijk. Voor consumenten loont het om regelmatig te kijken of ze nog de meest voordelige verzekering hebben. Ook als je verhuist.”

Categorieën

Voor het onderzoek zijn de premies in de twaalf hoofdsteden en Amsterdam met elkaar vergeleken. Hiervoor is gekeken naar de prijzen in de categorieën Starter, Familie en Senior voor de verzekeringen WA, WA+ en Allrisk. Autoverzekering.nl gebruikt ieder jaar dezelfde profielen en verzekeringen, zodat de uitkomsten van meerdere jaren met elkaar vergeleken kunnen worden.
  • Starter: een bestuurder (28 jaar) van een VW Golf, vijf schadevrije jaren, tienduizend kilometer per jaar.
  • Familie: een bestuurder (43 jaar) van een Volvo V70, vijftien schadevrije jaren, tienduizend kilometer per jaar.
  • Senior: een bestuurder (73 jaar) van een Toyota Yaris, dertig schadevrije jaren, tienduizend kilometer per jaar.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †